Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Claire Denis Un Beau Soleil Interieur Film Theaterzaal

Sfeervolle en weemoedige romantische komedie met Juliette Binoche als een vrouw van in de vijftig, onlangs gescheiden en op zoek naar een zinvolle liefde: een liefde die echt is, die het verschil maakt en verrijkt.

We volgen Isabelle (Binoche), een gescheiden kunstenaar in Parijs, op haar route langs verschillende type mannen. Ze is nu single, woont alleen en het is niet duidelijk of haar zoektocht naar die ene ‘Ware’ een urgentie is of gewoon doelloze dwaasheid. Kan ze genieten van het samenzijn, het leven en het genot? Of staat haar bijna obsessieve zoektocht haar in de weg?

Ze heeft affaires met een getrouwde bankier, een te zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar, haar ex en een emotionele man. Samen vormen ze het complete beeld dat ze zoekt, maar ondertussen belemmeren ze haar bij het maken van een keuze. Uiteindelijk belandt ze op de bank van de new-age babbelaar/therapeut in de hoop van hem te horen welke knopen ze moet doorhakken.

FR, 2017, 94 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Un Beau Soleil Interieur:

★★★★★ Trouw: "Dit is perfectie. Isabelle, een rol van Juliette Binoche zo gul, zo subtiel dat het een genot is naar het veranderende licht in haar ogen te kijken…"

★★★★ NRC: "Een tamelijk geniale film (..) Claire Denis weet een lichtvoetige ernst tentoon te spreiden die indrukwekkend is (..) Binoche speelt stralendmooi"

★★★★ Parool: "Depardieu is grandioos als waarzegger/therapeut. Maar de grootste troef is de Franse vedette Juliette Binoche (..) vrijzinnige ode aan de liefde"

★★★ VPRO: "Verfrissende atyipische tragi-romcom"

Un Beau Soleil Interieur, Claire Denis
Un Beau Soleil Interieur, Claire Denis
Un Beau Soleil Interieur, Claire Denis
Un Beau Soleil Interieur, Claire Denis

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Un Beau Soleil Interieur. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: