Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 di 13 feb 2018
info
Lynne Ramsay You Were Never Really Here Film Theaterzaal

IJzersterke, beklemmende thriller van Lynne Ramsay (We Need to Talk about Kevin) met Joaquin Phoenix. In Cannes bekroond met de prijzen voor beste acteur en beste scenario.

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

De nieuwe film van Lynne Ramsay (Morvern Callar, We Need to Talk About Kevin) maakt diepe indruk. Dankzij een geweldige hoofdrol van Joaquin Phoenix, ijzersterk camerawerk, fenomenale montage en bevreemdende soundscapes van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood.

Zo sleept de film je mee in het hoofd van Joe, die geplaagd wordt door pijnlijke herinneringen en trauma's.

De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes waar veelvuldig de link met Martin Scorseses Taxi Driver werd gelegd. De jury bekroonde You Were Never Really Here met maar liefst twee prijzen: die voor beste acteur (Phoenix) en beste scenario.

GB, 2017, 95 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


De pers over You Were Never Really Here:

★★★★★ Volkskrant: "Magistraal (..) gevoelvol karaterdrama en buitencategoriewraakfilm ineen"

★★★★★ VPRO Cinema: "Hard, wreed en onontkoombaar en prachtig geregisseerd door Ramsay, die alleen maar goede beslissingen nam. Maar de ster van de film is Phoenix"

★★★★★ Filmkrant: "Ramsay is een meester van haar ambacht (..) voor haar artistieke visie en met deze visuele zeggingskracht had ze de hoofdprijs in Cannes moeten krijgen"

You Were Never Really Here, Lynne Ramsay
You Were Never Really Here, Lynne Ramsay
You Were Never Really Here, Lynne Ramsay
You Were Never Really Here, Lynne Ramsay
You Were Never Really Here, Lynne Ramsay

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling You Were Never Really Here. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: