Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 di 13 feb 2018
info
Paolo Virzi The Leisure Seeker Film Theaterzaal

Ontroerende tragikomedie over een echtpaar (Helen Mirren en Donald Sutherland) dat tijdens een camperreis door Amerika erin slaagt hun liefde voor het leven en elkaar terug te vinden.

John en Ella hebben samen een mooi leven gehad na een huwelijk van meer dan vijftig jaar. Nu op hoge leeftijd hebben ze allebei kwalen. Ella lijdt aan kanker en John heeft Alzheimer. Ze besluiten een reis te maken in hun oude vertrouwde camper die ze The Leisure Seeker noemen. Zo vluchten ze voor de zorg van de benauwende dokters en hun volwassen kinderen. John is snel afgeleid maar sterk, Ella heeft niets van haar scherpte ingeleverd.

Tijdens de reis herbeleven ze hun passie voor het leven en hun liefde voor elkaar. Het wordt een tocht die openbaring en verrassing biedt tot het einde.

Helen Mirren en Donald Sutherland spelen hoofdrollen in deze film van regisseur Paolo Virzì (La Pazza Gioia) die een verfilming is van de roman van Michael Zadoorian.

ITA/FR, 2017, 112 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


De pers over The Leisure Seeker:

★★★★ Trouw: "Een prachtige simpele ode aan het leven"

★★★★ AD: "Humaan, geestig, confronterend en respectvol"

★★★★ VPRO Cinema: "Intelligent en sympathiek"

★★★ Volkskrant: "Mirren en Sutherland maken het mooi intiem"

★★★ NRC: "Virzi houdt lach en traan goed in balans"

The Leisure Seeker, Paolo Virzi
The Leisure Seeker, Paolo Virzi
The Leisure Seeker, Paolo Virzi
The Leisure Seeker, Paolo Virzi
The Leisure Seeker, Paolo Virzi

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling The Leisure Seeker. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: