Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 di 13 feb 2018
info
Maysaloun Hamoud Bar Bahar (In Between) Film Theaterzaal

Bezoek deze film op de premièredonderdag voor slechts 5,- euro! Bovendien krijg je die avond een korte inleiding door een filmkenner.

Drie Palestijnse vrouwen moeten hun weg zien te vinden tussen de beklemmende, religieuze maatschappij en het vrijzinnige karakter van de metropool Tel Aviv.

Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man.

Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van.

De stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. En Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Hamoud schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv.

ISR/FR, 2017, 96 min, Arabisch en Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld

Bar Bahar (In Between), Maysaloun Hamoud
Bar Bahar (In Between), Maysaloun Hamoud
Bar Bahar (In Between), Maysaloun Hamoud
Bar Bahar (In Between), Maysaloun Hamoud
Bar Bahar (In Between), Maysaloun Hamoud

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Bar Bahar (In Between). Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: