Ook interessant
Filmclub 2017/2018,
Filmclub 2017/2018 vr 19 jan 2018
info
Dorota Kobiela, Hugh Welchman Loving Vincent Film Filmzaal 2

Unieke film over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De film is opgebouwd uit 65.000 schilderijen(!) in de stijl van Van Gogh.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen, maar gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh.

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

GB, 2017, 95 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over Loving Vincent:

★★★★★ Nederlands Dagblad: "Betoverend, uniek en meeslepend (..) mooiste film ooit over Van Gogh"

★★★★ NRC: "Veel meer dan alleen mooie plaatjes. De spannende whodunit biedt een delicaat portret van de persoon achter de schilder"

★★★★ VPRO Cinema: "Unieke reis door leven en werk van Van Gogh (..)  onderhoudend, informatief, en erg mooi."

★★★★ Parool: "Liefdevolle hommage (..) schitterende beelden"

★★★★ Trouw: "Een overrompelende ervaring"

★★★★ AD: "Beeldenpracht"

★★★ Volkskrant: "Een feest voor het oog"

Loving Vincent, Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Loving Vincent, Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Loving Vincent, Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Loving Vincent, Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Loving Vincent. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: