Ook interessant
Her + nagesprek, Spike Jonze
Her + nagesprek ma 17 sep 2018
info
Joe Wright Darkest Hour Film Filmzaal 2

Gary Oldman schittert als Winston Churchill op een cruciaal punt in de wereldgeschiedenis. Ook met Kristin Scott Thomas en Ben Mendelsohn.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Terwijl de Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. En dan is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet een natie achter zich zien te krijgen op een cruciaal punt in de wereldgeschiedenis.

Joe Wright maakte eerder onder andere Atonement en Anna Karenina. Met een absolute glansrol van Gary Oldman, die ongetwijfeld tenminste een Oscarnominatie in de wacht zal slepen.

GB, 2017, 125 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


De pers over Darkest Hour:

★★★★ Volkskrant: "De vlijmscherpe dialogen zijn een genot en het uitstekende acteerwerk maakt van Darkest Hour een meeslepende film"

★★★★ NRC: "Het drama dat dit sleutelmoment in de wereldgeschiedenis verdient (..) alle respect voor Oldman (..) een Oscar zou verdiend zijn"

★★★★ VPRO Cinema: "Meeslepend WOII-drama (..) Gary Oldman is fantastisch als CHurchill"

★★★★ AD: "Fascinerende film (..) Oldman verdient zeker een Oscar voor deze sublieme acteerprestatie"

Darkest Hour , Joe Wright
Darkest Hour , Joe Wright
Darkest Hour , Joe Wright
Darkest Hour , Joe Wright
Darkest Hour , Joe Wright

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Darkest Hour . Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: