Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Groepsexpositie Het monsterproject Expositie Expositieruimte Langestraat 56

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; het zijn allemaal monsters. Monsters zijn van alle tijden, plaatsen en culturen; het monster van Loch Ness, Dracula, het monster van Frankenstein, de Verschrikkelijke Sneeuwman en het koekiemonster. We vinden het spannend om te fantaseren over deze mythische wezens.  

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij leerlingen van basisschool De Windroos monsters hebben getekend. Deze tekeningen zijn vervolgens door studenten van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van verschillende media. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, bordspellen en augmented reality. De verhalen worden aan de hand van de verschillende mediums bij Concordia tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen.

De installatie 'Monster World' is speciaal voor deze expositie gemaakt door afstudeerder Kat Land samen met 100%FAT. In deze installatie worden ter plekke getekende monsters direct omgetoverd in een digitale poppenkast. Hiermee kun je je eigen monster laten bewegen voor een zelfgemaakte achtergrond. Dus: teken je favoriete monster en laat het tot leven komen!

Het monsterproject, Groepsexpositie
Het monsterproject, Groepsexpositie
Het monsterproject, Groepsexpositie
Het monsterproject, Groepsexpositie

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Het monsterproject. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: