Ook interessant
Film stars don't die in Liverpool , Paul McGuigan
Film stars don't die in Liverpool wo 21 mrt 2018
info
Paul Thomas Anderson Phantom Thread Film Filmzaal 1

Ingetogen, maar sublieme nieuwe film van de regisseur van Magnolia en There Will Be Blood. Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder beste film, regie en mannelijke hoofdrol (Daniel-Day Lewis) en bekroond met de Oscar voor de beste kostuums.

Londen, de jaren vijftig: Reynolds Woodcock is de belangrijkste modeontwerper van de Britse high society. Bijgestaan door zijn zus Cyril maakt hij jurken en kostuums voor leden van het koningshuis, filmsterren en steenrijke erfgenamen.

Net wanneer de carrière van de koppige Woodcock zich op een kantelpunt bevindt en hij lijkt te worden ingehaald door nieuwe modemerken uit Europa, laat hij zijn oog vallen op de verlegen Duitse serveerster Alma (Vicky Krieps). Hij neemt haar mee naar Londen en maakt van haar zijn muze. Meer dan ooit probeert Woodcock de controle over zijn leven in handen te houden, maar Alma laat zich niet zomaar overmeesteren.

Regisseur Paul Thomas Anderson liet zich voor Phantom Thread inspireren op het leven van de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972). Hij liet hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis de haute couture van Balenciaga bestuderen en stuurde hem voor kleermakerscollege naar het Anna Wintour Costume Center in New York. Drievoudig Oscarwinnaar Day-Lewis heeft al aangegeven dat Phantom Thread zijn allerlaatste filmrol wordt: in 2018 gaat hij met pensioen.

De film kreeg 6 Oscarnominaties, waaronder beste film, regie, mannelijke hoofdrol, vrouwelijke bijrol en de muziek van Radioheads Johnny Greenwood. Uiteindelijk werd de nominatie voor de beste kostuums verzilverd.

Verenigde Staten, 2017, 130 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


De pers over Phantom Thread:

★★★★★ NRC: "De nieuwe film van een van de grootste filmmakers van deze tijd."

★★★★★ Volkskrant: "Een fantastisch, ontregelend kat-en-muis-spel (..) een lust voor het oog (..) een rijke filmische traktatie (..) een delicatesse."

★★★★★ VPRO: "Buitengewoon subtiele en soepele vertelling (..) over de grillige liefde tussen de beroemde Britse modeontwerper Reynolds Woodcock en diens model Alma"


Phantom Thread , Paul Thomas Anderson
Phantom Thread , Paul Thomas Anderson
Phantom Thread , Paul Thomas Anderson
Phantom Thread , Paul Thomas Anderson
Phantom Thread , Paul Thomas Anderson

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Phantom Thread . Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: