Ook interessant
Precies Andersom, Hans Aarsman
Precies Andersom ma 20 nov 2017
info
PIPS:lab Yvonne Muziektheater, Theater Theaterzaal

Yvonne is een genadeloos charmeoffensief. Een multimediale muziektheatervoorstelling over klein huiselijk geluk en ware liefde.

Met kleine rituelen viert Daan zijn liefde voor Yvonne. Hij stopt haar in een poppenhuis, dekt de tafel met haar servies en draagt haar kleren. Het zijn de kleine dingen die voor hem belangrijk zijn. Maar buiten mist Daan deze betovering. Niemand ziet Yvonne zoals hij. Wat Daan verontrust is dat geen mens praat over het eigen huiselijk geluk. Terwijl Daan zeker weet dat de hele wereld daarom draait.

Om deze zaak recht te breien, zet Daan het technologisch arsenaal van zijn multi-mediagroep PIPS:lab in. Een doorgedraaide wasmolen, instant videoclips, een vette lasershow en nog veel meer. Met nummers als Sokkenbollen en Ik Doe Graag De Was Voor Jou bezingt Daan de kleine dingen die de mensen gelukkig maken. Kan deze kleine man de wereld verbeteren? En wie is Yvonne?

Vanuit de donkere hoeken van de Amsterdamse ondergrondse partyscene veroverden de mannen van PIPS:lab de wereld van theater, popmuziek en beeldende kunst. Met de computer als hun instrument vermengen ze muziek, theater, film en een gezonde dosis humor tot absurd media theater, interactieve installaties en verrassingsacts. Een PIPS:lab productie is nooit wat je er van verwacht.

PIPS:lab is: Steven van Hulle, Thijs De Wit, Keez Duyves, Daniël van West en Steye Hallema.

Bas: Kasper Kalf
Toetsen: Jasper Slijderink
Gitaar, Percussie: Wieke Garcia

De pers over Yvonne:

"Een aantrekkelijk aspect van de voorstelling is het gebruik van de technologie: het met licht tekenen van illustraties op de lakens aan de wasmolen of het samplen van stemmen gecombineerd met geluid en beeld. Ook de met een handcameraatje gefilmde poppenhuiskamer levert een paar kleine verrassingen op zoals een filmpje dat opduikt uit een boekje. De voorstelling moet het hebben van die technische vormgeving en de charme van de authentieke verteller, die, zo lijkt het, een beetje uit de losse pols zijn publiek deelgenoot wil maken van zijn gezinsleven." (Theaterkrant)

Klik hier voor het Concordia-interview met Daan van West!


Voor meer informatie zie PIPS:lab.

Yvonne, PIPS:lab

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Yvonne. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: