Ook interessant
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme,
Charlotte Schleiffert & Ronald de Bloeme do 19 okt 2017
info
HEAT WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING Expositie Expositieruimte 21rozendaal

Concordia Film, Theater, Expositie, Rijksmuseum Twenthe en TETEM kunstruimte zijn gefascineerd door de multigetalenteerde kunstenaar Bart Hess en wijden gedurende de zomermaanden hun exposities geheel aan zijn werk en dat van zijn geestverwanten. Roombeek Cultuurpark wordt WILDHEET deze zomer!

Concordia presenteert vanaf 27 juni de groepsexpositie HEAT, waarvoor Bart Hess persoonlijk een aantal geestverwanten selecteerde.

OPENING WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess
donderdag 27 juni: duo-opening
expositi
eruimte 21rozendaal en TETEM kunstruimte
gratis toegang

19.00 uur: ontvangst 21rozendaal bij groepsexpositie HEAT, met openingswoord door Yasmijn Jarram (curator Concordia) en aansluitend performance door Edhv 'Burn Baby Burn'
20.00 uur: voortzetting in TETEM kunstruimte bij expositie Multi Solo 'Wild Thing', met performance 'Hummelman' door Mette Sterre


Bart Hess
Hij is jong, hot en gewild bij wereldberoemdheden als zangeres Lady Gaga, designer Thierry Mugler, modeontwerper Iris van Herpen, kunstenaar Lucy McRae en fashionfotograaf Nick Knight. De multigetalenteerde kunstenaar en ontwerper Bart Hess beweegt zich op het grensvlak van textiel, mode, vormgeving en beeldende kunst en combineert dit op surrealistische wijze met film en fotografie. Met zijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de manipulatie ervan verlegt Hess de grenzen van textieldesign. Zijn futuristische stoffen gaan in interactie met de menselijke huid, vervagen de grens tussen textiel en huid en transformeren de drager haast tot een nieuw wezen.

HEAT
Speciaal voor Concordia’s expositieruimte 21rozendaal selecteerde Bart Hess persoonlijk een aantal up-and-coming vormgevers, ontwerpers en kunstenaars aan wie hij zich verwant voelt. Stuk voor stuk bewegen ze zich net als Hess moeiteloos tussen design, mode, animatie, performance, video en fotografie.

De deelnemers aan HEAT lieten zich inspireren door hitte en de vervormende gevolgen daarvan. ‘Body architect’ Lucy McRae, met wie Bart Hess vaak als duo werkt, toont haar video Swallowable Parfum. Dit eetbare parfum brengt een verleidelijk ruikende transpiratie op gang. Arie Vervelde, van huis uit mode-illustrator, presenteert (voor het eerst!) een serie snapshots van mensen in zomerse omstandigheden. Van beeldend kunstenaar Pieter van den Bosch zijn videocompilaties te zien van zijn experimentele vuurperformances. Verder is er werk te zien van Edhv, Raw Color, Jetske Visser, Esther de Groot en Harm Rensink.

Ook te zien in 21rozendaal tijdens HEAT: de film Golden Goose van Margo Onnes - opgenomen in het markante Eekenhof!

27 juni t/m 8 september
Expositieruimte 21rozendaal

Gratis toegang

Open:
donderdag en vrijdag 13.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uurVerder ook te zien in het kader van WILDHEET:

TETEM kunstruimte: Multi Solo ‘Wild Thing’ - curator Bart Hess
Voor deze verzameltentoonstelling heeft curator Bart Hess ontwerpers en kunstenaars opgeroepen om werken in te sturen met het thema 'Wild Thing'. De deelnemende kunstenaars die hun werk mogen presenteren in TETEM Kunstruimte zijn Malou Beemer, Jivika Biervliet, Stief Desmet, Anya Janssen, Ricardo O'Nascimento en Ebru Kurbak, Anna Niederbremer, Léon van Opstal, Chrystl Rijkeboer, Ira Schulte, Heleen Simons, Mette Sterre, Casper Warmoeskerken en Peter Zwaan.

27 juni t/m 1 september
TETEM kunstruimte
Gratis toegang
Voor meer informatie zie TETEM kunstruimte

Rijksmuseum Twenthe: Bart Hess. A Hunt for High Tech
Rijksmuseum Twenthe presenteert met A Hunt for High Tech de eerste museale solotentoonstelling van Bart Hess. Hess vermengt hierin het menselijke met het dierlijke: zodra de mens zich hult in de door Hess gecreëerde materialen en applicaties transformeert hij in een nieuwe maar volstrekt logische creatuur. 

t/m 29 september
Rijksmuseum Twenthe
Voor meer informatie en prijzen zie Rijksmuseum Twenthe

WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING, HEAT
WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING, HEAT
WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING, HEAT
WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING, HEAT
WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING, HEAT

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess - OPENING. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: