Ook interessant
Kunstreis Essen en Duisburg , Concordia
Kunstreis Essen en Duisburg vr 23 mrt 2018
info
Christoph Mügge Schatzoeken in vuilnisbakken Expositie Expositieruimte Langestraat 56

De eerste solo-expositie in Nederland van de Zweeds-Duitse kunstenaar Christoph Mügge.

De installaties van de Zweeds-Duitse beeldhouwer Mügge zijn site-specific en time-specific: hun bestaansrecht is de duur en de ruimte van de expositie. Het werk onderzoekt de beeldende mogelijkheden van het alledaagse en stelt het idee van afbraak en hercompositie aan de orde.

Geïnspireerd door de gewone dingen die ons leven vorm geven, gebruikt Christoph objecten en materialen en geeft ze een radicale  artistieke transformatie.

Voor de expositie Schatzoeken in vuilnisbakken presenteert Christoph een nieuwe installatie die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn verblijf in het kader van ARE, artist-in-residence in Enschede. Concordia’s nieuwe tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping wordt gevuld met een installatie die organisch lijkt te zijn gegroeid; alledaagse materialen en afvalbakken worden verweven in een nieuwe beeldende betekenis. De afvalbakken, zo zegt Christoph, zijn objecten met een opening die kan geven en kan nemen, en in deze installatie laten ze zien welke geheimen ze verborgen houden.

Christoph Mügge (Bonn Duitsland, 1983) studeerde in 2013 af aan de kunstacademie in Düsseldorf. Sindsdien was zijn werk te zien in onder meer het Kunstmuseum Gelsenkirchen, Kunsthaus Rhenania in Keulen en op de 6e Höhler Biennale in Gera. Christoph nam deel aan het uitwisselingsprogramma “PASSAGE” in Toulouse en verbleef de afgelopen drie maanden in Enschede als gast van ARE. Christoph wordt vertegenwoordigd door galerie gerken in Berlijn.

christophmuegge.com

Schatzoeken in vuilnisbakken, Christoph Mügge
Schatzoeken in vuilnisbakken, Christoph Mügge

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling Schatzoeken in vuilnisbakken. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen: