Concordia

Mujeres de Luna

Estrella Acosta & Esquina 25

maandag 02 okt 2017 12.30 uur Theater, Muziek, Broodje Cultuur

De Cubaanse Zangeres Estrella Acosta brengt met haar warme, aardse stem haar moederland tot leven met de vertolking van nummers van vrouwelijke componisten. Een swingend lunchconcert!

De Cubaanse zangeres Estrella Acosta is een van de meest veelzijdige Latijns-Amerikaanse zangeressen die zich in Europa heeft gevestigd. Hoewel Estrella nooit is gestopt met het zingen van de volksliederen van haar moederland, omarmt ze in haar muziek ook diverse andere stijlen, zoals Braziliaanse muziek en jazz. Haar warme, aardse stem creëert een energieke doch intieme sfeer tijdens haar concerten, of het nu is op podia als het Bimhuis (Amsterdam), SOB's (New York) en Ronnie Scott's (Londen) of op festivals als North Sea Jazz, het Heineken Jazz Festival, Madison World Music Festival, Sunfest of het Jazz Festival Plaza in haar moederland, Cuba.

Over Estrella
Vóór haar nieuwste album, Mujeres de Luna: women in Cuban music, bracht Estrella drie albums uit. Haar debuut, Navegando de la Habana een Rio, werd internationaal alom geprezen. Het tweede album, Alma Guajira – Cuban country songs, werd genomineerd voor een Edison (Nederlandse Grammy).

Over Esquina 25 (2013) zei Luis Tamargo “one of the best recordings of Cuban music realized in Europe”.

Estrella werkte eerder samen met onder meer bandoneon-speler Carel Kraayenhof en grote namen als Toninho Horta, Craig Handy, Edy Martinez, Ramon Valle en Jovino Santos Neto. In Nederland verklankt ze samen met topmusici de Cubaanse muziek in een breed spectrum aan stijlen - son, bolero, rumba, guajira, trova, Afro-Cubaanse jazz en Lucumi gezangen. Allemaal uitgevoerd met veel ruimte voor creativiteit en improvisatie en met respect voor de traditie.

Zang: Estrella Acosta
Piano: Marc Bischoff
Sax/fluit: Efraim Trujillo
Bas: Samuel Ruiz Enrique
Drums: Firpi

Meer info:
http://www.estrellaacosta.com

Vorige