Kunst kijken vanuit de bioscoopstoel

Vanaf 7 november is de succesvolle kunstreeks Exhibition on screen te zien bij Concordia. Dit concept biedt kunstliefhebbers de mogelijkheid om een unieke expositie te zien vanuit de luie bioscoopstoel en van heel dichtbij kennis te maken met bijzondere, eenmalig bij elkaar gebrachte werken. De eerste in de reeks is een fascinerend beeld van schilder Hieronymus Bosch. In het voorjaar van 2017 volgen drie films met onder meer werken van Monet.

Dicht bij huis kunst kijken plus een uniek kijkje achter de schermen
Over de hele wereld zijn er jaarlijks in tal van musea tentoonstellingen met topstukken van grote meesters. Omdat we niet allemaal kunnen reizen is er nu dichter bij huis de mogelijkheid om beroemde werken te bezichtigen. Door de gekozen vorm - beelden van de lopende tentoonstelling zijn verweven met biografieën, exclusieve behind-the-scenes fragmenten en archiefmateriaal – zijn de films interessant voor liefhebbers van kunst en cultuur, of ze de getoonde expositie eerder bezocht hebben of niet. Door een blik achter de schermen in de voorbereiding naar, en in de uitvoering van de expositie, biedt de reeks meer dan alleen een registratie van de exposities.

7 & 8 november: De wondere wereld van Hieronymos Bosch
Concordia trapt op maandag 7 november af met de film over de expositie Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie, die te zien was in het Noord-Brabants Museum en bijna een half miljoen bezoekers trok. Vrijwel al zijn grote schilderijen en tekeningen uit de hele wereld kwamen toen eenmalig samen in zijn geboortestad Den Bosch. De film gaat over de vraag: Wie is Hieronymus Bosch? Waarom zijn zijn vreemde en fantastische schilderijen zo populair? Hoe overbrugde hij de Middeleeuwen en de Renaissance? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze visioenen vandaan?

De seizoenreeks
In het voorjaar van 2017 is bij Concordia het vervolg van de seizoenreeks te zien met filmische reizen langs werken van Claude Monet (vanaf 21 februari), het Amerikaans Impressionisme (vanaf 21 maart) en Michelangelo (vanaf 23 juni). Zodra de definitieve data bekend zijn komen ze op de website van Concordia te staan en zijn de kaarten online te koop.

Alle films zijn Nederlandstalig. De kosten voor een filmkaartje zijn vanaf € 8 per persoon.

Kijk voor meer informatie over Exhibition on screen naar de trailer via: https://www.youtube.com/watch?v=q2fsJmPLcO4

Klik hier voor meer informatie en het boeken van kaarten voor de film De wondere wereld van Hieronymos Bosch. 

Naar het nieuwsoverzicht