Theater 2017-2018 samen online met Wilminktheater

Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede (WME) en Concordia kunst gaan op 5 april – om precies te zijn vanaf 09.00 uur – gezamenlijk online met hun theaterprogrammering in seizoen 2017-2018. Ook de online voorverkoop voor Vrienden en Liefhebbers (18 april) en de start van de reguliere verkoop (26 april) lopen parallel. Daarmee zetten de twee Enschedese theaters een concrete stap richting nauwere samenwerking.

Theaters in de regio maar ook in een groter, provinciaal verband, uitten al langer de wens samen te werken. Momenteel vindt op het gebied van marketing en programmering al kruisbestuiving plaats. Met de gezamenlijke start van de (voor)verkoop bieden Concordia en WME theaterbezoekers de gelegenheid het Enschedese aanbod in al zijn diversiteit te bekijken.

Pareltjes en succesreeksen
Concordia kan bogen op een aantal klinkende namen, van Servaes Nelissen (Popje, hou je muil) en Groots en Meeslepend tot Youp van ’t Hek en Hans Aarsman. Annemarie Wenzel, sinds dit seizoen theaterprogrammeur bij Concordia: “Ook verheug ik me erg op de jonge makers van Theatertroep en Het Wilde Oosten. Maar ook de 6+ goochelvoorstelling Stok uit Hoed van Slagwerk Den Haag is een pareltje. Sowieso is er vanaf september nóg meer te beleven voor kinderen met onze nieuwe zondagochtend-theaterserie Broodje Kind.” Succesvolle reeksen als de muzikale ontmoetingen van klarinettist André Kerver met bekende schrijvers, de Operalunches van de Nationale Reisopera en de serie Talent Spotten met Enschedese toppers - jong en oud - van onder meer de Theatermakerij Enschede en Academia Musica, worden vervolgd.
Concordia trapt op 7 september het theaterseizoen af met het illustere cabarettrio André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving.

Fiddler on the Roof, de musical Anatavka komt naar Enschede
In samenwerking met acht grote theaters door het gehele land brengt WME Fiddler on the Roof, de musical Anatevka naar Enschede. Een klassieker in de tijdsgeest van nu met Thomas Acda in de hoofdrol. Naast diverse musicals komen uiteraard andere genres aan bod, zoals cabaret (o.a. Jochem Myjer, Bert Visscher, Guido Weijers), jazz, toneel (met acteurs als Anne Will Blankers, Huub Stapel), barok, oude en nieuwe muziek, wereldmuziek, dans, jeugd & familie, koormuziek, kamermuziek en orkesten & ensembles als bijvoorbeeld Amsterdam Sinfonietta, Orkest van het Oosten, Valerius Ensemble, Nederlands Blazers Ensembles en opera’s van o.a. Nederlandse Reisopera’s.
WME start na de zomer op 9 september met een Classic-Rocl staconcert van local hero Timothy Drake & Friends, waaronder Bert Heerink en Edward Reekers.


De data nog even op een rijtje:

  • wo 5 april 09.00 uur: theateraanbod van WME en Concordia staat online
  • di 18 april, vanaf 12.00 uur: start voorverkoop voor Liefhebbers (WME) en Concordiapashouders
  • wo 26 april 12.00 uur: start reguliere verkoop WME en Concordia

 

Naar het nieuwsoverzicht