Zieke kip Concordia in goede handen bij dierenarts

Bewoners van kunstwerk Koen VanMechelen tijdelijk afwezig

Bij Concordia is in het kader van de lopende expositie How on earth should this be art? een kunstwerk te zien van Koen Vanmechelen: Planetary Community Chicken. Er is een ren gebouwd waarin twee hennen en een haan verblijven. Helaas is een van de hennen ziek geworden. De drie dieren zijn sinds maandagavond bij de dierenarts voor behandeling. 

Over de behandeling
De zieke kip krijgt momenteel een algemene kuur ter behandeling. Door de dierenarts wordt middels een kweekje een definitieve diagnose gesteld. Deze zal naar verwachting begin volgende week bekend zijn. Ook de andere hen en haan worden preventief behandeld vanwege het risico op besmetting. Er is geen besmettingsgevaar van dier op mens.

Terugkeer kippen na herstel
Of de drie na het herstel van de kip terugkeren bij Concordia is nog niet bekend. Concordia besluit hierover in nauw overleg met de dierenarts. Het welzijn van de kippen staat hierbij voorop. Tot nader orde blijft het hok aan de Langestraat 56 leeg.

Over Planetary Community Chicken
Met het Planetary Community Chicken (PCC) project geeft kunstenaar Koen Vanmechelen elke gemeenschap haar eigen kip. De PCC ontstaat uit een kruising tussen de nieuwste soort uit Vanmechelens Cosmopolitan Chicken Project en een lokale commerciële kip. Voor Nederland/Enschede is gekozen voor de Barnevelder. Het resultaat is een kruising tussen diversiteit en productiviteit en een samenbrengen van het globale en het lokale.

Expositie How on earth should this be art?
Planetary Community Chicken maakt deel uit van de groepsexpositie How on earth should this be art? die is samengesteld door beeldend kunstenaar en gastcurator Tinkebell.. De gratis te bezoeken werken zijn nog te zien tot en met 2 juli. In de komende periode komen interessante sprekers aan het woord die ingaan op de vraag wat kunst is en hoe naar kunst gekeken wordt. Zo komt op 1 juni Planetary Community Chicken-kunstenaar Koen VanMechelen langs voor een artist talk.

Meer weten over de status van de kippen? We geven regelmatig updates via onze Facebook-pagina.

Naar het nieuwsoverzicht