2e editie Nederlandse Filmnacht ook in Enschede

Concordia vertoont exclusieve voorpremière Broers met aantrekkelijk randprogramma

Op vrijdag 26 mei 2017 vindt in maar liefst 11 filmtheaters in het land de tweede editie van De Nederlandse Filmnacht plaats. In Enschede draait de voorpremière van Broers in de theaterzaal van Concordia, met voor en na de film een verrassend randprogramma voor jong publiek. Om 20.00 uur wordt de filmnacht afgetrapt met een speedcollege, na de vertoning volgen een Q&A met de filmmakers en livemuziek van singer-Songwriter Jason Fredrick.

Koop tickets>>

Voorpremière van BROERS
Centraal tijdens de Filmnacht staat de nieuwe Nederlandse film BROERS. Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. Al zijn hele leven volgt Lukas het spoor van zijn charismatische, grote broer, maar tijdens een spontane roadtrip naar Frankrijk komt hij er achter dat hij eindelijk zijn eigen weg moet kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Braintainment: speedcollege van een psyche-specialist
Voor de film vindt een interactief speedcollege plaats van Philip Brey, hoogleraar Filosofie aan de Universiteit Twente. Durf jij te leven ondanks angst en twijfel? Kun jij je eigen pad bewandelen? En hoe word je volwassen zonder je jeugdigheid te verliezen? Praat erover met deze filosoof en hoor zijn kijk op leven met lef.

Vragenvuur aan de makers van de film
Aansluitend op de film kan het publiek in gesprek tijdens een Q&A met de makers. Frank Hoeve van het productiehuis BALDR vertelt alles over hoe de film tot stand kwam, wat zijn visie was en hoe hij zelf aankijkt tegen die zoektocht naar een eigen identiteit.

Live muziek tijdens borrel & band in Sam Sam
Na de film staat singer-songwriter Jason Fredrick in Sam Sam op het podium. Hij noemt zijn muziek swingende pop met een jazzrandje. Eind vorig jaar kwam zijn eerste single uit: Just to get close to you. Voor Filmnacht-bezoekers is het eerste drankje gratis!

Over de Nederlandse Filmnacht
De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse film dichter bij een jong publiek (18-35 jaar) en is een initiatief van het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO), EYE en het Nederlands Filmfonds. Dit is de tweede editie van het landelijke event.

De Nederlandse Filmnacht – tweede editie: Broers: 

  • Vrijdag 26 mei, 20.00 uur
  • Concordia Film | Theater | Beeldende kunst, Oude Markt 15, Enschede
  • Tickets: € 10,- / € 8,- voor studenten en CJP-pashouders, inclusief een drankje

Meer info op www.concordia.nl en het facebookevent.

De film Broers gaat op 1 juni officieel in première en is vanaf dan ook bij Concordia te zien.

Naar het nieuwsoverzicht