12 hours of Purple Rain: Prince tribute 23 juni

Ter gelegenheid van het verschijnen van de deluxe editie van het album Purple Rain van Prince organiseren Poppodium Atak, Concordia, Muziekbank Overijssel en het Twents Songschrijvers Gilde een gezamenlijk programma:12 hours of Purple Rain.

Op 23 juni verschijnt de deluxe remaster van het album Purple Rain van Prince. Dit is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste zijn er van Prince nog nooit remasters verschenen vanwege zijn jarenlange conflict met platenmaatschappij Warner Bros. Ten tweede zal deze uitgave – naast het geremasterde album – voor het eerst twee extra cd’s bevatten met nummers afkomstig uit ‘The Vault’, het archief van Prince waarin naar verluidt nog meer dan 1000 liedjes liggen te wachten op release. Ook zit er een dvd bij van een concert uit 1984 met begeleidingsband The Revolution. Uit deze periode is tot nu toe nog nooit livemateriaal verschenen. Bijzonder is ook dat Prince het geheel voor zijn dood op 21 april 2016 zelf nog heeft kunnen afmaken.

Het programma 12 hours of Purple Rain:

14.00 – 02.00 Atak Café open

15.00 - 16.00 Luisterrijk: Paarse regen
Locatie: Atak Café, vrije entree
Jasper Slaghuis, bedrijfsleider van de Muziekbank, geeft antwoord op de vraag waarom Purple Rain de absolute doorbraak van Prince betekende; wat maakt de plaat zo bijzonder? Uiteraard gaat dit gepaard met veel beeld en geluid, zowel van de zojuist uitgekomen editie als bootlegmateriaal uit de eigen collectie.

16.00 - 18.00 Purple Rain VriMiBo
door het Twents Songschrijvers Gilde

Locatie: Atak Café, vrije entree
Tijdens de borrel is er speciale aandacht voor de singer-songwriter die Prince was. Verschillende leden van het TSG brengen de liedjes van Prince terug tot hun naakte eenvoud en laten zo de schoonheid en grootsheid van de liedjes van de kleine man horen.

18:00 Purple Rain Hap
Locatie: Eetcafé CP, €9,50
Bij Eetcafé CP kun je terecht om even een hapje te eten te scoren. De daghap is speciaal omgedoopt tot Purple Rain Hap. Voor slechts €9,50 kun je genieten van deze daghap.
Reserveren is wel gewenst. Een tafel reserveren kan via WhatsApp; geef je reservering door op 06-22094002 en binnen enkele minuten krijg je reactie hierop.


20:00 Purple Rain (film, Albert Magnoli, 1984)
Locatie: Concordia, Oude Markt, entree € 9,-, Engels gesproken, niet ondertiteld
Rolling Stone noemt het de knapste en spiritueel meest ambitieuze rock-'n-roll movie ooit gemaakt. Het is Prince’s bruisende filmdebuut waarin hij The Kid speelt, een even wereldvreemde als getalenteerde artiest in een club in Minneapolis. The Kid probeert een onstuimig privéleven in harmonie te brengen met zijn eigen zinderende woede en zoekt een uitweg in zijn muziek en zijn passie voor de sexy Apollonia Kotero.  Tijdloze muziekklassiekers als Let's go crazy, When Doves Cry en natuurlijk de titelsong Purple Rain spatten van het scherm in deze muziekfilm uit 1984.

Naar het nieuwsoverzicht