Bewonersidee resulteert in Bothoven Buitenbios

Bothoven-bewoonster Renate Morsink heeft het voor elkaar: na een lange aanloop realiseert zij op zaterdag 9 september, in samenwerking met Concordia Film | Theater | Beeldende kunst en Wijkraad de Bothoven, een buitenbioscoop met randprogramma in haar eigen wijk. Dóór bewoners, vóór bewoners.

Wijkbewoners en uiteraard ook andere filmliefhebbers kunnen zaterdagavond 9 september om 20.30 uur op het grasveld naast Villa de Bank gratis genieten van de film Captain Fantastic. Voorafgaand aan de film kunnen bezoekers alvast culinair en muzikaal genieten. Voor kinderen is er gratis een creatieve workshop.

Over de film
Voor dit evenement kozen de wijkbewoners uit een selectie van drie films het tragikomische Captain Fantastic. In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een plek voor zijn zes kinderen ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen…

Randprogramma
Vanaf 18.30 uur kunnen bezoekers al komen picknicken en zijn er lekkere eetstandjes, loungemuziek van dj Ron van den Boom en een gratis, doorlopende kinderworkshop onder leiding van kunstenaar Jeroen Gras. De jonge deelnemers werken samen aan een groot kunstwerk, dat hopelijk een mooi plekje krijgt in de wijk. De film start rond 20.30 uur.

Initiatief uit de wijk
Bothoven-bewoonster Renate Morsink kwam op het idee voor een wijkevenement. "Toen bekend werd dat er bij de Watertoren een groen parkje zou komen dat toegankelijk is voor iedereen, leek het mij fantastisch om daar iets samen te doen met de bewoners uit onze wijk. Samen op het gras met een picknickmand en naar een leuke film kijken. Zo kun je wijkbewoners met een grote diversiteit verbinden. We hebben lang gezocht naar mogelijkheden om dit te realiseren. Ik ben naar de wijkraad gestapt en heb ook bij Concordia aangeklopt. Met een toegewezen wijkbudget bleek het mogelijk. Helaas was deze plek op het gras in het park niet realiseerbaar, en met wat omzwervingen door de wijk zijn we uitgekomen bij Villa de Bank, een toplocatie.”

Over haar doel is Renate duidelijk: “Ik wil vooral graag mensen een gezellige avond samen laten beleven in deze verharde tijden. Tegelijk wil ik De Bothoven op de kaart zetten, een wijk waar ik al vele jaren met plezier woon. Onder het motto ‘goed voorbeeld doet goed volgen’: als je in iets gelooft en wilt doorzetten, kun je samen mooie dingen realiseren. Hopelijk is dit het begin van nieuwe initiatieven in de wijk."

Oproep voor vrijwilligers
Zin en tijd om te helpen, bijvoorbeeld met de promotie, opbouw of aankleding?
Meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij Renate Morsink via r.p.m.morsink@hotmail.com.

Praktische informatie
Zaterdag 9 september 2017
Inloop vanaf 18.30 uur, start film ong. 20.30 uur
Gratis entree en gratis kinderworkshop (vrije inloop, doorlopend), maar: vol = vol!
Locatie: Park bij Villa de Bank, Espoortstraat 182, Enschede

De Buitenbios wordt mede ondersteund door Wijkraad de Bothoven, Initiatiefkracht en betrokken ondernemers uit de wijk.

Naar het nieuwsoverzicht