Stap in het licht op de Oude Markt

Lichtkunstwerk ‘Step into the light’ nog twee weken te beleven

Wie afgelopen weekend over de Oude Markt liep zal het niet ontgaan zijn: de vier meter hoge lichtinstallatie Step into the light. De officiële opening van dit kunstwerk viel samen met het Gogbot festival, en dit weekend vonden er spectaculaire acts plaats in en om de installatie. Gogbot is inmiddels afgelopen, maar Step into the light is nog twee weken te bewonderen, tot en met 24 september.

De installatie Step into the light van kunstenaar Michel Suk nodigt de bezoeker uit om precies te doen wat de titel suggereert. Wie in de lichtcirkel staat, krijgt een geheel nieuw optisch beeld te zien. De lichtbronnen lijken oneindig door te gaan naar de hemel. Het is bijna alsof de bezoeker in het oog van een orkaan staat, in zijn eigen omheinde wereld. Als er niemand in de cirkel staat gaan de lichtbundels naar een centraal punt, zo lijkt het. Of is dit nog een andere optische illusie?

Door de individueel gestuurde lichten wordt een verscheidenheid aan lichtpatronen gecreëerd die een spectaculaire wisselwerking van licht veroorzaken, zowel binnen als buiten de lichtcirkel. Door het toevoegen van geluid ontstaat de behoefte om ritme, tempo en maat te koppelen aan de beweging van het licht.

Dit kunstwerk is van 7 t/m 24 september te beleven vanaf zonsondergang tot 23.00 uur (en op vrijdag en zaterdag tot 24 uur)

Naar het nieuwsoverzicht