Kunst snuiven in Duisburg op 6 oktober

Op vrijdag 6 oktober organiseert Concordia alweer de derde kunstreis van dit jaar, wederom naar onze oosterburen. Met een bus wordt afgereisd naar Duisburg, waar eerst Museum DKM bezocht wordt. Na de lunch bezoekt het gezelschap het Lehmbruck Museum, met de verrassende en verwarrende werken van Erwin Wurm. Elke kunstliefhebber is welkom om mee te gaan met deze geheel verzorgde busreis.

Onder leiding van Judith Hofmann, wordt een bezoek gebracht aan Museum DKM, met rondleiding. Onder de noemer Lines of quiet beauty toont het museum de particuliere verzameling van de oprichters Dirk Krämer en Klaus Maas. In de permanente tentoonstelling worden overeenkomsten zichtbaar tussen werken uit Gandhara, China, Japan, Iran, Egypte en kunstwerken van hedendaagse kunstenaars uit Europa en Azië. Er is tijdens het bezoek ook de wisseltentoonstelling TiefenZeit van Tom Fecht te zien. Sinds 2008 houdt Fecht zich met nachtfotografie bezig. Natuurverschijnselen zoals eclipsen, maandstanden en bijzondere zwaartekracht effecten zijn inspiratiebronnen voor hem. De foto’s ontstaan vaak onder extreme licht- en weersomstandigheden.

Na een warme lunch bij Mein Stübchen krijgt het reisgezelschap ene rondleiding in het Lehmbruck Museum. De grootmeester van de ironische afgronden en lachwekkende humor is in Duisburg neergestreken. Het museum toont beelden, foto’s, video’s en ruimtelijke installaties van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm. Deze kunstenaar gebruikt verwarring als creatieve strategie: gebreide muren, ‘vette’ beelden, zelfportretten als augurk of de enscenering van de wereld als surreële toestand. De dingen zijn niet wat ze lijken te zijn. Objecten zijn veranderbaar. Wurm vindt het spannend om alledaagse voorwerpen van hun functie te onttrekken en de bekende vormen opnieuw te interpreteren.

Naast deze bijzondere wisselexpositie heeft het museum een belangrijke collectie van sculpturen uit de 20e en 21e eeuw. Rondom het museum is een park met ruim 40 grote beelden van onder andere Henry Moore, Dani Karavan, Magdalena Abakanowicz, Richard Serra en Meret Oppenheim.

Praktische informatie
Prijs per persoon is € 95,-, inclusief busreis, entreekosten, lunch, koffie en thee in de bus.
Let op: vrienden van Concordia betalen € 85,-.
Aanmelden kan tot 1 oktober.

Programma
9.00 uur Vertrek richting Duisburg vanaf de Molenstraat (tegenover ‘t Bölke) in Enschede.
11.00 uur Bezoek aan Museum DKM inclusief rondleiding.
13.00 uur warme lunch bij Mein Stübchen
14.15 uur Bezoek aan het Lehmbruck Museum inclusief rondleiding.
17.00 uur Vertrek richting Enschede
18.30 uur (ongeveer) Aankomst in Enschede

Naar het nieuwsoverzicht