Voor de allerjongste bezoekers: Broodje Kind

Met de Broodje Cultuur-lunchvoorstellingen als inspiratiebron, hebben we vanaf november een kindervariant: Broodje Kind. Hier genieten de jongste bezoekers van 2 tot 6 jaar, samen met hun (groot-)ouders, van de mooiste theatervoorstellingen op de zondagochtend. Theatermaakster Simone de Jong trapt de reeks af met Walvisjong, een voorstelling gebaseerd op het beroemde kinderboek “De kleine walvis”.

Op drie zondagochtenden vanaf november kunnen gezinnen genieten van voorstellingen passend bij de jonge leeftijd van hun kroost, eventueel aangevuld met een lekker ontbijt of smakelijke lunch van horecabuurman Sam Sam. Theaterprogrammeur Annemarie Wenzel: “Concordia is een fijn klein theater. Als toeschouwer zit je altijd dichtbij. Daarom is de zaal uitermate geschikt voor voorstellingen voor kinderen. Ik hou zelf enorm van jeugdtheater. Kinderen dwingen je om je verhaal zo helder mogelijk te vertellen. Als de voorstelling niet boeit, zitten ze andersom op hun stoel. De drie voorstellingen die ik heb gekozen, zijn met veel zorg en liefde gemaakt en sluiten direct aan bij de belevingswereld van kinderen van 2 tot 6 jaar.”

Bijzondere voorstellingen als ode aan de fantasie
De eerste voorstelling in de Broodje Kind-reeks, Walvisjong van Simone de Jong, is gebaseerd op het wereldberoemde kinderboek De Kleine Walvis van Benji Davis. Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een meisje en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen.

Simone de Jong maakt voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding een grote rol spelen. Haar motto: “Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij.”
In dezelfde Broodje Kind-reeks is uit haar koker op 25 maart 2018 ook de voorstelling Kluizelaar te zien: een grappige en ontroerende voorstelling over een mini-huis, met acteur/danser Toon Kuijpers.

Op zondag 4 februari 2018 kruipen twee vuilnismannen in de huid van kleine Tijger en kleine Beer, op zoek naar het land van hun dromen. Ze bouwen een fantasiewereld uit eindeloos veel plastic dopjes, zakjes en flesjes. Prachtige bloemen, bomen, vogels en insecten komen tevoorschijn. De voorstelling Panama van Daniëlle Wagenaar en Feikes Huis is geïnspireerd op het bekroonde kinderboek O, wat mooi is Panama van Janosch.

Praktisch
Walvisjong (2+) – Simone de Jong – zondag 19 november 2017, 11.00 uur

Boek kaarten voor Walvisjong>>

Panama (2+) – Daniëlle Wagenaar & Feikes Huis – zondag 4 februari 2018, 11.00 uur

Boek kaarten voor Panama>>

Kluizelaar – Simone de Jong – zondag 25 maart 2018, 11.00 uur

Boek kaarten voor Kluizelaar>>

Kaarten kosten €7,50 voor kinderen en €10 voor volwassenen. tel. 053-4300999 of aan de dagkassa aan de Langestraat 56 (di-zo).
Een Sam Sam-ontbijt of -lunch is direct bij te bestellen.

Naar het nieuwsoverzicht