Voorstellingen Nationaal Theaterweekend bekend!


De namen van voorstellingen in het Nationaal Theaterweekend 2018 zijn bekend! Ook bij Concordia vinden op 27 en 28 januari een tweetal voorstellingen plaats. Voor slechts € 10 kunnen liefhebbers zich laven aan meeslepend cabaret of een middagprogramma vol muziek, poëzie en film. Ook krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen, waarbij ze de ‘achterkant’ van het theater te zien krijgen - een unieke kans.


Cocktails, cabaret en theater in alle toonaarden
Het Nationaal Theaterweekend begint bij Concordia op zaterdagmiddag; dan houden we Open Huis. Bezoekers kunnen zich tussen 12.00 en 17.00 uur laten rondleiden door het prachtige pand aan de Oude Markt door theaterprogrammeur Annemarie Wenzel. Of ze genieten van een drankje in café Sam Sam en van één van de mini-optredens die hier de hele middag plaatsvinden. Voor programma-updates kunnen geïnteresseerden de Concordia-website of Facebook-pagina in de gaten houden.
 
Zaterdagavond 27 januari ziet een heel nieuw theaterconcept van Concordia het licht: Cocktails & Cabaret. Drie cabaretiers uit het vat van Grappige Zaken - Marieke Peper, Bart Melief en Oscar Arnold - try-outen ieder een half uur uit hun nieuwste show en schuwen daarbij de rafelige randjes niet.
Deze avond serveren we niet alleen de fijnste cabaretiers, maar ook de lekkerste cocktails. MC van de avond: Arjan Kleton.

Op zondagmiddag 28 januari komt het Valerius Ensemble in samenwerking met Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME) en Concordia met het programma Muziek, Poëzie & Film. Muziek, dichterlijke woorden en het witte doek raken elkaar in het thema Theater. En waar komt dit thema in de muziek beter tot z'n recht dan bij opera? Het Valerius speelt fragmenten uit bekende opera's, daar waar SLME-dichters Margót Veldhuizen, Helma Snelooper en Miriam Janssen op eigen wijze poëtisch bijdragen. Aansluitend vertonen we de toepasselijke Roman Polanski-film Venus in fur.
 
In de regio te zien
Bij de Twentse collega-theaters zijn muzikale helden te zien en horen: The Dire Straits door Marcel de Groot en Erwin Nyhoff, Carole King door Esther Groenenberg en Johnny Cash door Def Americans. Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister, Josee Koning zingen liedjes van Lennaert Nijgh, zoals Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Pastorale en Liefde van later. Ook Nederlands bekendste trompettist, Eric Vloeimans, komt langs. Samen met de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet gaat Vloeimans op avontuur.
Natuurlijk kan er ook in andere theaters gelachen worden: er is Brabantse gezelligheid met af en toe een uithaal van Karin Bruers en rapper Fresku laat van zich horen met zijn one-man-show.
Bij het Wilminktheater brengt Theater Gnaffel mensgrote poppen op magische wijze tot leven in de humoristische en beeldende familievoorstelling De Worstelaar.
 
Over het Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. In Twente
openen de theaters in Almelo, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Nijverdal en Oldenzaal hun deuren. In totaal zijn er 17 voorstellingen te bezoeken in verschillende genres, voor maximaal een tientje.

Op www.overuit.nl/nationaaltheaterweekend is het volledige aanbod te vinden.

Naar het nieuwsoverzicht