Concordia gaat op kunstreis naar Essen en Duisburg

Op vrijdag 23 maart organiseert Concordia de eerste kunstreis van dit jaar, na een reeks succesvolle reizen in 2017. Met een bus wordt afgereisd naar het Ruhrgebied, waar eerst het Folkwang Museum in Essen wordt bezocht. Daarna staat Museum DKM in Duisburg op het programma. Elke kunstliefhebber is welkom om mee te gaan met deze geheel verzorgde busreis.

In 2010 is Essen en het hele Ruhrgebied uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Uit de ruim 200 musea in de regio heeft Concordia er twee geselecteerd om tijdens de kunstreis te  bezoeken. Het Folkwang Museum in Essen heeft een vooraanstaande collectie schilderijen en sculpturen uit de 19e eeuw, de klassieke moderne kunst na 1945 en fotografie. 

Na een verzorgde lunch reist het gezelschap verder naar Duisburg, waar zij een rondleiding krijgen in Museum DKM. Onder de noemer Lines of quiet beauty toont het museum de particuliere verzameling van de oprichters Dirk Krämer en Klaus Maas. In de permanente tentoonstelling worden overeenkomsten zichtbaar tussen werken uit Gandhara, China, Japan, Iran, Egypte en kunstwerken van hedendaagse kunstenaars uit Europa en Azië. Er is tijdens het bezoek ook de wisseltentoonstelling TiefenZeit van Tom Fecht te zien. Sinds 2008 houdt Fecht zich met nachtfotografie bezig. Natuurverschijnselen zoals eclipsen, maandstanden en bijzondere zwaartekracht effecten zijn inspiratiebronnen voor hem. De foto’s ontstaan vaak onder extreme licht- en weersomstandigheden.

Praktische informatie
Prijs per persoon is € 95,-, inclusief busreis, entreekosten inclusief rondleiding, lunch, koffie en thee in de bus.

Let op: vrienden van Concordia betalen € 85,-.
Aanmelden kan tot 16 maart. 

Programma
09.00 uur Vertrek richting Essen vanaf de Molenstraat (tegenover ‘t Bölke) in Enschede.
10.30 uur Bezoek aan Museum Folkwang in Essen, inclusief rondleiding.
12.30 uur Uitgebreide lunch
14.00 uur Vertrek richting Duisburg.
14.30 uur Bezoek aan Museum DKM in Duisburg, inclusief rondleiding
17.00 uur Vertrek richting Enschede
18.30 uur (verwachte) Aankomst in Enschede

Naar het nieuwsoverzicht