Ah, wat lief! van start gegaan

“Ah, wat lief” klinkt er vaak wanneer we dieren zien. Waarom roepen dieren deze reactie op? Wat maakt een dier zo schattig? En hoe lief zijn wij mensen eigenlijk voor dieren? In de interactieve tentoonstelling ‘Ah, wat lief!’ staan dieren centraal. Je gaat langs de vele kunstwerken op spannende verkenningstocht naar dieren. Onderweg krijg je vragen en opdrachten. Welke dieren vind je lief? Zitten er ook engerds tussen? Of verlegen types? Wat is er gebeurd met de kangoeroe onder de boomstam? Waaraan denkt Pink Panther? Waarom heeft de kat een kraag, dragen de honden een racehelm? Met je fantasie breng je de dieren tot leven. En in speciale werkplaatsen in de expositieruimte kun je ook zelf creatief aan de slag!


Workshops


Ga zelf aan de slag met dieren en kunst onder leiding van een van onze kunstdocenten. In de Heldhaftige herdershond maak je van een gewoontjes plastic speelgoeddier een bizar en origineel kunstwerk. Klik hier voor meer informatie over de workshop Heldhaftige herdershond.

In Vreemde vogels bouw je een kunstzinnig vogelhuisje met daarin – uiteraard – een kunstige vogel! De workshops worden gegeven om de zaterdag en in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie.
Klik hier voor meer informatie over de workshop Vreemde vogels.

Reacties


'Ah, wat lief’ is als derde kinderexpositie van Concordia het vervolg op de succesvolle kinderexposities De Monsterfabriek en Moeders & Vaders.
Kinderen hierover:

“De allerleukste expositie die ik ooit heb gezien!”
“Ik vond het zo leuk, ik wil nog een keer komen.”
“Wat zijn die kunstwerken mooi gemaakt zeg.”
“Het was knettergaaf!”

Naar het nieuwsoverzicht